-
PROSZEK DO PIECZENIA BEZGLUTENOWY 30 g - CELIKO CELIKO (batony, galaretki, mieszanki do wypieków)


Symbol:
5900038002203
2.22
Opinie | |
Wysyłka w ciągu | 3 dni |
Cena przesyłki | 4.99 |
Dostępność |
Duża dostępność
|
Kod kreskowy | |
EAN | 5900038002203 |
Zamówienie telefoniczne: 507 970 555
Zostaw telefon |
SKŁADNIKI
regulator kwasowości: difosforany, substancja spulchniająca: węglany sodu, skrobia ziemniaczana, skrobia kukurydziana.
OPIS
Idealnie nadaje się do przygotowywania domowych ciast i wypieków.
Opakowanie na 1 kg mąki.
Przepis na babkę piaskową
Składniki:
- 150 g skrobi ziemniaczanej
- 100 g cukru
- 125 g margaryny
- 2 jaja
- 1 cukier wanilinowy Celiko
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia Celiko
Sposób przyrządzenia:
1. Margarynę rozpuścić i ostudzić do temperatury pokojowej.
2. JAJA z cukrem i cukrem wanilinowym ubić w mikserze na puszystą masę, dodać rozpuszczoną margarynę ciągle miksując.
3. Dodać stopniowo skrobię wymieszaną z proszkiem do pieczenia, miksować do uzyskania gładkiej masy.
4. Piec około 1 godziny w temperaturze 170 - 180 stopni Celsjusza. Smacznego!
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
regulator kwasowości: difosforany, substancja spulchniająca: węglany sodu, skrobia ziemniaczana, skrobia kukurydziana.
OPIS
Idealnie nadaje się do przygotowywania domowych ciast i wypieków.
Opakowanie na 1 kg mąki.
Przepis na babkę piaskową
Składniki:
- 150 g skrobi ziemniaczanej
- 100 g cukru
- 125 g margaryny
- 2 jaja
- 1 cukier wanilinowy Celiko
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia Celiko
Sposób przyrządzenia:
1. Margarynę rozpuścić i ostudzić do temperatury pokojowej.
2. JAJA z cukrem i cukrem wanilinowym ubić w mikserze na puszystą masę, dodać rozpuszczoną margarynę ciągle miksując.
3. Dodać stopniowo skrobię wymieszaną z proszkiem do pieczenia, miksować do uzyskania gładkiej masy.
4. Piec około 1 godziny w temperaturze 170 - 180 stopni Celsjusza. Smacznego!
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Ilość w opakowaniu zbiorczym:
1
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR - NAZWA I ADRES:
Celiko SA ul. Św. Antoniego 71, 61-359 Poznań
Wysokość opakowania jednostkowego (cm):
13.00
Gwarantowany termin przydatności (w dniach):
90
Głębokość opakowania jednostkowego (cm):
1.00
Masa netto (g):
30
Szerokość opakowania jednostkowego (cm):
10.00
Bez Cukru:
BEZ CUKRU (w składnikach)
BEZ GLUTENU (w składnikach):
BEZ GLUTENU (w składnikach)
Producent:
CELIKO (batony, galaretki, mieszanki do wypieków)
Kraj pochodzenia:
Polska
WEGAŃSKI:
WEGAŃSKI
WEGETARIAŃSKI:
WEGETARIAŃSKI
BEZ GLUTENU (deklaracja):
BEZ GLUTENU (deklaracja)
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.